thumbnail

AI Robots standaard geblocked op 3DHYPE

Door: Edwin van het Bolscher, 20 december 2022 Delden - 3DHYPE volgde de discussies op de voet op verschillende fora, discords, mastadons, facebookgroepen en andere 3D Artist platforms. De grote jongens zoals Art Station en Deviantart werden afgelopen weken flink onder vuur genomen. De reden: AI gegenereerd werk werd als kunst gezien, en alle galerijen stonden open voor het gebruik om AI's te trainen.
Op Art Station was het duidelijk te zien dat veel Artists het niet eens waren met de manier waarop Art Station hun werk aanbood en onder andere AI gegenereerd werk promootte. De galerijen werden massaal gevuld met "NOAI" afbeeldingen.
Vrienden van 3dhype:

Art Station luisterde, net zoals Deviantart. Er zijn nu mogelijkheden om je werk te beschermen. Er wordt, nadat je de instellingen hebt gewijzigd in je profiel, een html regeltje in de header toegevoegd. Uiteraard kan elk kwaadwillende bot alsnog je werk stelen.

3DHYPE heeft standaard de meta tag toegevoegd. Wij zien niet in waarom een Artist moeite moet doen om zijn werk te beschermen. Hiermee zal een welwillende bot 3DHYPE in zijn geheel skippen.

Hoe stel je stel het in op andere platformen


Zelf doen
Heb je een eigen website en wil je je werk op dezelfde manier beschermen? Dat is vrij eenvoudig te doen: Voeg een regel toe in de header van je site:

<meta name="robots" content="noai, noimageai" />

of los:
<meta name="robots" content="noai" />
<meta name="robots" content="noimageai" />


Gaat dit werken?
Bots die volgens de regels scrapen, zullen dit opvolgen. Kwaadwillenden kunnen deze regel negeren en dan kan je werk alsnog geoogst worden voor een AI trainingset. 3DHYPE vangt de bots die de regeltjes overschrijden en krijgen dagelijks notificaties dat er een aantal zijn gedetecteerd en geblokkeerd.
1614 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Interview met Paul Debevec, een professor met een hart van een kunstenaar.

Bjorn Klaassen Interview - Puertasaurus familie

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten