thumbnail

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Door: Edwin van het Bolscher, 23 november 2023 Kunstenbond maakt zich grote zorgen over de verkiezingsuitslag. De strijd voor een inclusieve samenleving, de rechtsstatelijke verworvenheden en de financiering voor cultuur en media komen met deze uitslag ernstig onder druk te staan.
Vrienden van 3dhype:

Voor een inclusieve samenleving is een bloeiende cultuursector – en eerlijke beloning voor iedereen die daarin werkt – van groot belang. Met het oog op de consequenties van deze verkiezingsuitslag zal de focus van de Kunstenbond uitgaan naar de bescherming van iedereen die werkt in de culturele en creatieve sector.

Niet polarisatie, maar verbinding zou centraal moeten staan na twaalf jaar neoliberaal beleid. Kunst en cultuur vervullen bij uitstek die verbindende rol. Aldus de Kunstenbond.

Samen met een brede maatschappelijke coalitie organiseert de Kunstenbond morgen om 17:00 uur een samenkomst voor solidariteit op de Dam in Amsterdam. Om te laten zien dat liefde het altijd wint van haat. Een brede maatschappelijke coalitie verenigt zich voor de rechtsstaat, voor een Nederland van iedereen, voor de kunsten. Ze organiseren een samenkomst, geen demonstratie: De Kunstenbond vraagt ieder om alleen een lichtje of kaars mee te nemen, liefde en zoveel mogelijk anderen.
1358 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Rik Schutte - Spider-man: Into the Spider-Verse

De Grove 2.0

Postoffice Amsterdam openhuis met ADNIGHT 13 okt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten