thumbnail

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Door: Edwin van het Bolscher, 21 juni 2024 Utrecht - Exposure 2024 laat Utrecht bruisen van 26 tot en met 30 juni. Vijf dagen lang presenteren zevenhonderd kunstenaars van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) hun afstudeerwerk aan het grote publiek. Exposure is een jaarlijks terugkerend, wervelend festival op verschillende locaties in de stad. Hoge kwaliteit kunst is in alle disciplines te bewonderen. Van beeldende kunst tot games, van design tot film en van muziek tot theater.
Vrienden van 3dhype:

Nieuwe lichting kunsttalent
Ook dit jaar springt de zeggingskracht van de nieuwe lichting creatief talent in het oog. De ambitieuze HKU-afstudeerders tonen hun ambacht en creëren maatschappelijke impact met hun kunst. Edwin Jacobs, lid van het college van bestuur: “Kunst van de HKU-studenten raakt, biedt nieuwe perspectieven, zet je aan het denken, ontroert. Deze nieuwe lichting kunstenaars staat midden in de samenleving. De grote uitdagingen van vandaag klinken door in hun werk.”

Kunstlocaties door heel Utrecht
Exposure vindt plaats op vele plekken in Utrecht: van de iconische Pastoe Fabriek tot het prachtige Stadsklooster, van de Bibliotheek Neude tot Gebouw M en van de HKU-locaties tot de Hema. Alle afstudeerders zijn tijdens Exposure aanwezig om hun werk te duiden. Ook zijn er talks, partner- en randprogramma’s. Exposure is vrij toegankelijk.

Plan je kunstroute door de stad
Bekijk het programma van Exposure 2024 en plan een bijzondere kunstroute door de stad op https://exposure.hku.nl. Op de website vind je ook een overzicht van alle afstudeerders en hun werk.

Over HKU
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (hierna HKU) is met 4400 studenten de grootste hogeschool voor de kunsten in Nederland en daarmee tevens een van de grootste op kunst, cultuur en creatieve industrie gerichte kennisinstituten van Europa. HKU telt negen schools: Beeldende Kunst, Design, Muziek en Technologie, Games en Interactie, Kunst en Economie, Media, Utrechts Conservatorium, Theater en Creative Transformation.
HKU bestaat omdat kunst en het maken van kunst nieuwe perspectieven biedt, inspireert tot prikkelende interacties en daarmee vorm en betekenis geeft aan de samenleving en de uitdagingen waar zij voor staat. Met ons kunstonderwijs en praktijkgericht onderzoek creëren wij de beste voorbereiding van de student op een loopbaan als professioneel maker met impact op mens en samenleving.
408 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Interview met Paul Debevec, een professor met een hart van een kunstenaar.

Bjorn Klaassen Interview - Puertasaurus familie

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten