Edouard
Just crazy; not stupid
 Like
Volg
Vrienden van 3dhype:

Matte painting: boomhuis

Gemaakt voor de CG talk schets sessie.... de boomhut
vertel me maar wat je er van vind...:-p

http://www.design-ed.nl/afbeeldingen/boomhuis1.jpg

19 jaar geleden geplaatst 2005. 0 Likes 8101 Views  Reacties
 Deel
 Pin
 Tweet
 Deel
 Reacties
Mrgoodbyte
Nou, technisch gezien is het geen matte painting, het lijkt mij meer op een photoshop-job. 😊
Ik zie dat je een hoop hebt gerotood, het ziet er vrij strak uit, maar het is naar mijn smaak te scherp, een lichte blur van een paar pixels zou helpen daarin. Het lijkt niet echt of het huis inderdaad in de boom zit, je zou een bruinige tint verwachten door het bounce light van de boom en een groene tint door het bladeren. Maar vooral is de gamma van het huis is te hoog.

Just keep on goin',
 19 jaar geleden
3ddy
Wat is matte painting?


Matt painting is an art which conceals its art, "an invisible art", not intended to be recognised as painting at all but to blend into the fiction of cinema.

oftewel:
Matt painting is een kunst die zijn kunst verbergt, "een onzichtbare kunst", de bedoeling niet herkend te worden als schilderij maar om op te gaan in de fictie van de film.Dus technisch gezien kan het niet anders dan dat dit wel een matte painting is. Of het nu met photoshop, paint shop pro, verknipte negatieven of met glaswerk is gedaan, het blijft matte painting.

Ziet er goed uit edouard, alleen zou ik wat mrgoodbyte zegt, wat meer kleur van de boom op de muren van de hut zetten. Jouw voordeel hierin is dat de muren nog wit zijn 😉
 19 jaar geleden
Mrgoodbyte
Deze stelling is zeer zeker correct, maar daarom maakt dit nog geen matte painting. Een matte painting is een PAINTING, geen composite. Natuurlijk kun je bij een matte painting gedeeltes van een aantal photos gebruiken, maar alleen maar fotos bij elkaar maakt nog geen matte PAINTING.
Een matte painting origineel was om extra detail aan te brengen op de film. Een beroemd voorbeeld van een matte painting uit de historie is het establishing shot van de chariot race in Ben Hur (1959). Of deze shots uit dezelfde film: http://bibliotecnica.upc.es/BIB210/cinema/imagenes/BEN-HUR/ben-hur_matte1.JPG
http://bibliotecnica.upc.es/BIB210/cinema/imagenes/BEN-HUR/ben-hur_matte2.JPG

De camera werd neergezet op juiste plek en een glazen plaat werd voor de camera neergezet. Een schilder ging dan op de plek waar dat nodig was extra bergen, gebouwen, water e.d. schilderen. Natuurlijk moest dit zo natuur mogelijk getrouw zijn, anders zou het niet kloppen.
Nu hoor ik je al zeggen dat er toen geen computers waren. Maar het principe is nog steeds hetzelfde. Film komt binnen bij de matte painter die vervolgens extra detail erbij schilderd waar dat nodig is.
Hence, dit is een photoshop-job, een composite, geen matte painting. 😊

Excuus voor het hijacken van de thread...
 19 jaar geleden
3ddy
Zolang er een kwast aan te pas kwam, is het voor mij een matte painting. 😄
 19 jaar geleden
 Reageer
Meer van  Edouard
Sneltoetsen
Vorige
Volgende
Sluiten
esc