Like
Volg
Vrienden van 3dhype:

Compositie - Airstrike

geen omschrijving 15 jaar geleden geplaatst 2009. 0 Likes 5282 Views  Reacties
 Deel
 Pin
 Tweet
 Deel
 Reacties
Carl
frans: Een compositie moet een geloofwaardig beeld opleverenl. Alles oogt echt, dus moet het ook aan echte verhoudingen voldoen.


Ik ben het niet helemaal met je eens. Wil je een foto realistisch resultaat dan ben ik het met je eens. Als je een impressie van een gebeurtenis wil weergeven dan denk ik dat je bepaalde vrijheden kan veroorloven.
 15 jaar geleden
Carl
Foto realistisch is extreem moeilijk, het kleinste foutje wordt opgemerkt. Alle verhoudingen, camera perspectief, belichting, schaduwen, kleuren, alles moet kloppen. Vaak is het eenvoudiger om een artist impression te maken. Zo zie je hier fouten in het perspectief, fouten in de kleuren, fouten met de schaduwen (vliegtuigen), de rook is zeer duidelijk CG evenals de explosie op de grond. Ik moet daarbij wel zeggen dat ik het zelf niet veel beter kan. Ik vind het best een aardige plaat maar zeker niet overtuigend. Persoonlijk zou ik een duidelijke keuze maken of een artist impression of foto realistisch.
 15 jaar geleden
Frans
Maarten 👍

maar resultaten van jou uit het verleden wekken verwachtingen voor de toekomst. 😉

Carl,

ook artist impressions moeten kloppen of zonder problemen de toeschouwer er van kunnen overtuigen dat het getoonde werkelijkheid zou kunnen zijn/worden. Bij artist impressions voor bijvoorbeeld makelaars/project ontwikkelaars komen er dan ook nog de verleiding kunsten van de reclame wereld bij.
Neem bijvoorbeeld groen voorzieningen rond huizen terwijl er in de wijde omgeving geen struik te bekennen is of in de toekomst zal zijn of perspectieven die je in het echt alleen kunt zien als je het huizenblok aan de overzijde met de grond gelijk hebt gemaakt.
 15 jaar geleden
Carl
Sorry Maarten van de vervuiling van je thread. Je kan 3ddy altijd verzoeken mijn onzin te laten verwijderen.
😄
 15 jaar geleden
Thedonmocro
Doet mij beetje denken aan C&C Red Alert 3. Frans en Carl, dat hangt helemaal van het eindresultaat af, je kunt bij dergelijke composities inderdaad vrijheden veroorloven (wat vaak gebeurt) zolang het geloofwaardig oogt.
 15 jaar geleden
Maarten_Nauw
thedonmocro: Doet mij beetje denken aan C&C Red Alert 3. Frans en Carl, dat hangt helemaal van het eindresultaat af, je kunt bij dergelijke composities inderdaad vrijheden veroorloven (wat vaak gebeurt) zolang het geloofwaardig oogt.


Eindelijk iemand die er in ziet wat ik wilde behalen! :P Het was idd mijn bedoeling om er beetje een game sfeer zoals C&C aan te geven.

@Carl:
Haha dat geeft niet. Er staat wel wat interessants tussen 👍
 15 jaar geleden
 Reageer
Meer van  Maarten_Nauw
Sneltoetsen
Vorige
Volgende
Sluiten
esc