Een van mijn favoriete shots die ik op Endgame hebt gedaan.
Wern_r
Lead Digital Compositor
 Like
Volg
Vrienden van 3dhype:

Avengers: Endgame - Captain Marvel VS Thanos

Bijna volledig CG behalve voor het gezicht van Captain Marvel wat ik van een ander live action shot gepakt heb. 4 jaar geleden geplaatst 2020. 2 Likes 4572 Views  Reacties
 Deel
 Pin
 Tweet
 Deel
 Reacties
Henk Bok
Ik vind het moeilijk om in te schatten wat je precies allemaal hebt gedaan, maar het is vast allemaal magie. 😁
 2 jaar geleden
Wern_r
Hoi Henk!
Mijn beroep is als een Compositor. Ik werk in een teamverband om shots de deur uit te krijgen.

Ik werk met bijvoorbeeld:
Matchmove:
Die maken een digitale camera voor elk shot dat we krijgen (tenzij het volledig digitaal is). Deze digi cams kan ik dan weer voor diverse dingen gebruiken in mijn taak.

Animatie:
Die animeren alles wat nodig is.

FX:
Voor de digitale explosies, mist etc.

Lighting:
Met deze afdeling werk ik het meest samen. Die geven mij renders die ik gebruik om bijvoorbeeld Thanos in een shot te integreren en die zorgen dat ik diverse lagen in de render heb om mij meer controle te geven als het gaat om de renders aan te passen.

Roto/Paint:
Vrijstaand maken van acteurs en andere elementen in een op set geschoten shot. Ze halen ook kabels en andere ongewilde dingen weg voor ons.

En dan kom je bij mijn functie, de laatste in ons process, Compositing.

Ik breng diverse geleverde elementen van alle verschillende afdelingen bij elkaar en maak hieruit het eindproduct wat je op het grote scherm ziet.

Mijn taak is om alles te gebruiken wat ik kan om het final te krijgen. Vaak doe ik mijn eigen roto en paint bijvoorbeeld. Haal ik 2D elementen erbij om het af te ronden voor hopelijk perfectie. 3D renders van lighting moet ik er geloofwaardig uit laten zien zo dat het klakkeloos past bij wat ze op een set geschoten hebben.

In het shot van Captain Marvel vs Thanos is bijvoorbeeld de achtergrond op de set zelf geschoten maar zijn beide Thanos en Captain Marvel volledig digitaal. Bij dit shot heb ik een frame gepakt van Brie Larson en deze gebruikt om het gezicht van de digi double te vervangen.

De omgeving heb ik aan gepast door ongewenste set elementen weg te werken en andere delen te vervangen. 2D elementen zoals embers en mist toe te voegen. En de vele lagen van FX gerenderde elementen aan het model van Captain Marvel toe te voegen.

Hoop dat dit het wat duidelijker maakt en als je vragen hebt kan je gerust naar mij uitrijken.
 2 jaar geleden
Henk Bok
Dankje voor je reactie Werner! 🤩 Ik heb gereageerd op je berichtje.
 2 jaar geleden
 Reageer
Gebruikte software

Nuke

mocha
Meer van  Wern_r Thema's
Visual Effects
Sneltoetsen
Vorige
Volgende
Sluiten
esc