thumbnail

Godot 3.2

Door: Edwin van het Bolscher, 14 oktober 2019 Het Godot-team heeft Godot 3.2, de volgende grote update voor de open-source game-engine, uitgebracht in alpha. De update introduceert een opnieuw ontworpen shading editor, ondersteuning voor texture atlassen, pseudo-3D-diepte in de 2D-toolset van de engine, en een veel betere workflow- en prestaties.
Er is momenteel geen officieel tijdschema voor de productie-ready build, maar als Godot 3.2 hetzelfde patroon volgt als eerdere updates, kan je de definitieve release over ongeveer zes maanden verwachten.

Een krachtig open-source alternatief voor Unity voor 2D- en 3D game-producties
Godot, oorspronkelijk een in-house ontwikkelde engine door de Argentijnse game-ontwikkelaar Okam Studio, biedt een open-source alternatief voor Unity en wordt momenteel gebruikt in een reeks indie- en mobiele games in zowel 2D als 3D.
Vrienden van 3dhype:

Sinds het in 2014 open-source is gegaan, is het werk aan Godot gestaag versneld, deels dankzij de financiering van Mozilla en Microsoft, waardoor het team vorige maand zijn derde fulltime ontwikkelaar kon inhuren.

Eerder dit jaar werd het dé open-source game-engine, omdat de Blender Foundation zijn eigen game-engine uit Blender 2.80 verwijderde en Blender Foundation Godot aanbeveelde als een "krachtiger alternatief".

Nieuw in Godot 3.2: opnieuw ontworpen Shader Editor
  • Godot 3.2 gaat door met het werk aan de visual shader-editor die in de vorige release is gestart.
  • Een belangrijke verandering in de bruikbaarheid is ondersteuning voor een workflow met drag en drop: het oude menu voor het toevoegen van nodes aan de shadergraph is vervangen door een boomgebaseerde pop-up waaruit nodes kunnen worden gesleept.
  • Het is nu ook mogelijk om nodes te knippen en te plakken en om meerdere nodes tegelijk te verwijderen.
  • Er zijn ook een aantal nieuwe typen nodes, variërend van wiskundige functies tot Boolean operatoren. grijstinten en sepia rendereffecten.
  • Het is nu ook gemakkelijker om van graph naar de shader code te gaan, met een nieuwe Expression-node waardoor het mogelijk is om code rechtstreeks in de graph te schrijven, en de optie om de door een shader gegenereerde code te kijken.


https://godotengine.org
2225 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten