Sie
OBEY ME
 Like
Volg
Vrienden van 3dhype:

Animatie: Meikever

Alweer een 2voor12 animatie...
Deze keer over de meikever en hoe vervelende jongetjes en pesticiden vroeger bijna voor zijn ondergang zorgden. Betere milieuregels zorgen ervoor dat het beestje weer in populatie stijgt.
Gemaakt samen met Joost Lieuwma. Idee van ons tweeen, storyboards en 2D karakteranimatie (op papier) van Joost, 3D (lightwave) en compositing zijn van mij. Totale productietijd 10 dagen.

Kijk op http://www.aljenhoekstra.nl voor quicktime, storyboard, schetsen en renders. (klik linksonder op WORK).
En http://joostlieuwma.tk voor zijn portfolio.
17 jaar geleden geplaatst 2006. 0 Likes 6480 Views  Reacties
 Deel
 Pin
 Tweet
 Deel
 Reacties
3ddy
Goh, nog niemand gereageerd.. Leuke animatie. Ook grappig om 2d en 3d samen te voegen op deze manier. Had dit een bepaalde reden?
 17 jaar geleden
Sie
Ja, nogal weinig reacties! Zo kom ik natuurlijk nooooit in de gallerij ?-)
2D en 3D probeer ik al jaren te combineren, vooral doordat 3D (wat ik toch graag doe) niet echt werd gewaardeerd door mijn leraren tijdens mn opleiding. Maar nu vooral gedaan om eens samen te kunnen werken met goede vriend/collega/ex-klasgenoot Joost Lieuwma. En laat hij nu net een 2D animator zijn...
Maar dank voor je reply, wordt gewaardeert!
 17 jaar geleden
3ddy
De tweedee animaties zien er zeer bewegelijk uit. Erg mooi gedaan! En dat in 10 dagen!
 17 jaar geleden
Sie
Ook wel leuk om te melden is dat we in 2 weken tijd 2 animaties moesten maken. Originele planning was 1 week per animatie maar dat is dus beetje anders verlopen. Deze dus in 10 dagen en de ander in de resterende 4 dagen...
Die is voor de tijd die we er aan hebben besteedt ook nog best okee geworden. Post ik later zodra ik zin/tijd heb om er een pagina voor te maken op mn site.


 17 jaar geleden
Purc
Inderdaad karige reacties. Hier mijne dus.

Ziet er leuk uit, leuk getekendm simpel maar toch werkend charactertje. Deed me gelijk denken aan Sid uit Toy Story (niet qua uiterlijk maar gewoon qua doen en laten).

Vraagje he, die voice over, op de een of andere manier als ik HKU werk zie dan komt die soort van zelfde stem weer terug. Zo ook bijvoorbeeld bij de mislukte fee. Misschien niet dezelfde man maar wel dezelfde soort van stijl. Is dit toeval of praat ik wartaal.


Goed werk nogmaals ! (nice portfolio ook)
 17 jaar geleden
Sie
Purc; bedankt voor je reactie! Ik heb je website net ook even bekeken, GLU he? Is bij mij in de straat 😄

De voice-over van 2voor12 is elke keer hetzelfde en is door de VARA bepaald. De mislukte fee is een animatie bij een gedicht van Annie M.G. Schmidt voor de serie ZieZo. Hierbij spreekt haar zoon Flip de gedichten in. Maar ze lijken inderdaad wel op elkaar.
Bij de VARA/2voor12 krijg je trouwens gewoon een audiospoor, voor ZieZo (waar ik ook een animatie voor heb gemaakt) kon je Flip zelf regisseren.
 17 jaar geleden
Mmwizard
Ziet er idd goed uit. 👍 Alleen de eerste scene valt een beetje uit de toon naar mijn idee. Ik zou zeggen dat het door het gras komt welke misschien iets te gedetaileerd overkomt. In de rest van de animatie komt het gras overigens heel mooi over. Ik ben ook wel eens die kant opgegaan van 2d 3d. Toen heb ik het gras ed in illustrator gemaakt met outlines enzo en daarna als material gebruikt. Maar op de eerste scene na zit het goed in elkaar. Vooral de slot scene met die particle dynamics zijn erg goed
 17 jaar geleden
Sie
Yo, bedankt voor je reactie en compliment!
Als ik het me goed herinner heeft het gras in het openingsshot ook andere settings. Dus het kan kloppen dat het er anders uitziet.
Ik ben zelf ook wel tevreden over de dynamics in het eind. Er zit in deze animatie sowieso veel dynamics, ik had nog nooit met zoveel (verschillende) soorten dynamics gewerkt in 1 animatie. Dynamics zijn toch altijd lastig de goede kant op te sturen...
Ben nu bezig met een (foto-realistisch) visnet voor een commercial, die beweegt ook compleet met dynamics. Merk dat ik veel heb geleerd van de Meikever animatie op dat vlak, ben nu veel sneller en begrijp het ook allemaal beter.

 17 jaar geleden
 Reageer
Meer van  Sie Thema's
Storyboards
Sneltoetsen
Vorige
Volgende
Sluiten
esc