mirco blob
simulation
groei fase01
groei fase02
highres still
Polder
Animatie Studio
 Like
Volg
Vrienden van 3dhype:

Mirco blob

Een kleine beschrijving van het proces.

- De blob is 'gegroeid' in Houdini. Door een resmesh en een pointrelax node te loopen. Dit is gedaan in twee fases. Eerst de grote vormen (zie figuur 1) en daarna met het zelfde proces de kleineren vormen (zie figuur 2). Dit was redelijk computer intensief.

- Vellum is gebruikt voor de softbody sim. De beweging komt voort doordat er elk frame een noise bij de vellocity wordt optel. De velocity wordt ook elk frame met de helft vermenigvuldigt (zodat de beweging niet uit de hand loopt). Dit zorgt voor de basis beweging. De hap aan het einde is gemaakt door twee pointgroups een velocity value te geven die naar elkaar toe bewegen (deze waarde wordt over 5 frames vergroot, tot het moment van impact).

- De 'tentakels' en de haartje zijn standaard Houdini hair, zonder gravitatiekracht.

- Voor de floating particles, haartjes en fluf is er eerst een algemne water sim gemaakt (fliptank). De beweging is daarna overgezet naar de particles (gedaan met een point advection). De floating haartjes zijn gesimuleerd in vellum en zijn geattached aan de floating patricles.

- De caustics zijn gefaked. In Houdini heb ik een caustic animated texture gemaakt door een grid te gebruiken met veel subdivisies, deze te displacen/animeren met een moutain sop. Met een curvature node is er kleur gegeven aan elke point. Deze is vervolgens uitgerenderd met een camera recht van boven. Tot slot is dit van boven geprojecteerd op het model en staat er een lamp op zodat het alleen op de delen die in het licht vallen zichtbaar is.

- Rendertijd was iets onder de 8 min per frame op een 5 x GTX1080 ti bak.
4 jaar geleden geplaatst 2020. 4 Likes 4831 Views  Reacties
 Deel
 Pin
 Tweet
 Deel
 Reacties
Michel Faro
Super vet en erg interessant om te lezen hoe HET tot stand is gekomen.

Flinke rendertijd ook.
 2 jaar geleden
 Reageer
Gebruikte software

Houdini

Octane Render

Nuke
Meer van  Polder Thema's
OmgevingenSimulatie
Sneltoetsen
Vorige
Volgende
Sluiten
esc